5 jaar Folkbal Nijmegen - met Orfeo & Les Boîtes

13 okt 2007 - 13 okt 2012 -

- foto's door Rob
- onderstaande foto's als foto album


Exact vijf jaar geleden, op 13 oktober 2007 organiseerde we met het Vlaams Arsenaal het eerste bal. Maar stiekem was dat ons tweede bal. Het allereerste bal was op 24 juni in Café Trianon, met Orfeo. Dit jubileum was tevens het 20ste balfolk dat we in Nijmegen organiseren. Een goede reden om Orfeo opnieuw uit te nodigen.

Als één muzikant de afgelopen vijf jaar vaak bij ons gespeeld heeft, dan is het Bert Leemans. Bij ons stond hij in het prille begin nog voor 10 bezoekers te spelen, onverwacht tijdens een sessie of later ook voor een uitverkocht arsenaal. Een concert dat ons erg bijbleef was toen hij bij ons was met Les Boîtes, mooi!
Deze keer kwam Les Boîtes niet alleen, zij namen jazzpianist Jonas Malfliet mee. Dit bleek een toffe aanvulling op het hun muziek, wat klonk dat goed!

Als tweede band speelde Orfeo. Speciaal voor het jubileum bestond hun eerste set uit louter oude nummers die ze al tijden niet meer gespeeld hadden; 2007 werd herleefd. De tweede set speelde Orfeo uitsluitend nieuw werk, afgesloten met een toegift van Lies, solo op harp.

Naast deze twee geweldige bands hadden we het jubileum aangekleed met de nodige " vijven", een overzicht van oude posters, dia's van de vorige folkbals, hapjes en we hebben natuurlijk getoast met bubbels. Maar bovenal werd er gedanst!
Bedankt voor het geweldige jubileumfeest allemaal! Wij vonden het geweldig.