Danslessen Nijmegen September t/m januariIn het nieuwe seizoen kan je weer volop aan de slag tijdens de wekelijkse balfolk danslessen in de Thiemeloods. Jolanda Snellenberg en Wen Versteeg gaan aan de slag met verschillende dansen en variaties. Ze geven wekelijks les op de volgende drie dansniveaus:

- Beginners: 19:00 - 20:15 Het allereerste begin van de balfolkdansen. We bekijken grondig de basispassen van de meeste groeps- en koppeldansen en eenvoudige, leuke variaties hierop.

- Begonners: 20:15 - 21:30 Het logische vervolg op Beginners. We gaan dieper op de dansen in en meer aandacht besteden aan de danshouding, variaties, leiden en volgen, we oefenen verder met het herkennen van de verschillende dansen

- Half gevorderden: 21:30 - 22:45 Hier gaan we verder met de wals en de bourree en gaan we het leiden en volgen verder uitwerken. Nieuw wordt de rondeau en couple en we gaan de wereld van de onregelmatige dansen verkennen

Interesse? Op de eerste keer is altijd een gratis proefles balfolk dansen.
Meer info en alle data vind je op balfolk.nl.
Aanmelden kan via danslesnijmegen@balfolk.nl


Workshopdag 2016: over balfolkmuziek en andere folk


In oktober is er een interessante workshopdag in Zeist. Deze cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna de dag gezamenlijk wordt afgesloten met een hapje en een drankje afsluiten.
Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen cursussen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar.

Er zijn interessante workshops over balfolk:
Hartwin Dhoore (o.a. Trio Dhoore, Estbel) geeft een workshop over dansbaar spelen (alle instrumenten), speciaal voor viool & nyckelharpa een workshop over slängpolska, LarsEmil Öjeberget (Symbio) doet samenspel, Joop Aalbers geeft "De Draailier en De Mazurka"! Leana Vapper geeft een workshop over Estse muziek
>>>lees meer


Vorige sessieworkshops december - juni

In de periode december 2011 tot en met juni 2012 organiseerde Folkbal Nijmegen een reeks workshops "sessie en samenspel voor balfolkmuzikanten" onder leiding van Niek van Uden. Deze workshops werden steeds gevolgd door een balfolk-sessie: In deze sessies kan iedereen meespelen en meedansen!

Op de foto-pagina staan de beeldverslagen van deze middagen.
In het menu hiernaast, staat de bladmuziek die voor deze workshops is gebruikt.


.